Veelgestelde vragen

Krijg direct antwoord op jouw vraag

Als uitzendbureau weten we alles over het werken met uitzendkrachten. Bekijk ons overzicht van veel gestelde vragen voor uitzendkrachten en werkzoekenden. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op!

Vragen over solliciteren

Je kunt direct solliciteren via een knop rechts bovenaan de vacature met ‘Ik solliciteer direct’. Op het moment dat jij solliciteert en dus je cv naar ons opstuurt, komt deze direct bij ons binnen. Je mag ook altijd een e-mail sturen met je complete cv naar solliciteren@proflexpersoneel.nl. Je hoort binnen 24 uur meer over de status van je sollicitatie. Zo ben je altijd snel op de hoogte!

Wij doen ons best om in elk geval binnen 24 uur contact met jou op te nemen, zodat je weet waar je aan toe bent.

 1. Wil je je inschrijven bij Proflex Personeel? Ga dan naar deze pagina.
 2. Vul al je gegevens in en stuur je cv mee.
 3. Wil je liever per mail solliciteren? Stuur dan een mail naar solliciteren@proflexpersoneel.nl.

Je kan je cv uploaden tijdens je inschrijving of stuur deze per mail naar ons toe.

 • Zodra je jouw sollicitatie via onze website of e-mail hebt gestuurd, bekijken wij je cv en eventuele motivatie.
 • Binnen 24 uur bellen wij je voor een telefonische intake of ontvang je per e-mail een afwijzing.
  Voor een tweede gesprek nodigen wij je uit op onze vestiging of je doet dit direct bij de opdrachtgever
 • Is onze opdrachtgever net zo enthousiast als dat wij zijn, dan mag je op gesprek bij het bedrijf waar je gaat werken.

Heb je na een week nog niets van ons gehoord? Dan kom je niet in aanmerking voor de vacature waar je op hebt gereageerd. Je gegevens worden wel bewaard voor eventuele toekomstige vacatures. Wil je weten waarom je niet in aanmerking komt? Neem dan contact op met ons hoofdkantoor in Apeldoorn.

Vragen over salaris

Je ontvangt iedere week salaris. Op donderdag of vrijdag volgend op de gewerkte week staat het salaris op je bankrekening. Iedere keer als wij je salaris storten, ontvang je een loonstrook via het e-UUR account.

Je ontvangt je vakantiegeld in de laatste week van mei.

Vragen over uitzenden

Werken via een uitzendbureau is voor jou als werkzoekende alleen maar prettig! Waarom? Wij noemen een aantal voordelen:

 • Als je in contact met ons komt, hebben we eerst een uitgebreid gesprek. Wie ben je, wat doe je, wat wil je? Op die manier krijgen wij een duidelijk beeld van wie jij bent.
 • Vervolgens is het aan ons om na te gaan welke baan bij welke opdrachtgever het best bij jou past. Jij hoeft je hier dus zeker niet druk om te maken, wij doen het werk voor je!
 • Hebben wij een leuke baan voor je gevonden, dan weet je dit altijd binnen maximaal een week en vaak sneller. Kun je aan het werk? Dan ben je verzekerd van duidelijke informatie, een goede loonbetaling en een informele sfeer tussen jou en ons.
 • Wees gerust, of je nou via een uitzendbureau werkt of direct bij een werkgever, je krijgt hetzelfde betaald!
 • Ook fijn om te weten: mocht je het nou toch niet naar je zin hebben of je wil bijvoorbeeld je opleiding afronden? Er zijn bij ons altijd diverse mogelijkheden en je kan ook altijd snel stoppen met je werk.

Ontvang je op dit moment een werkloosheiduitkering (WW)? Dan is het de bedoeling dat je iedere maand doorgeeft aan het UWV of je hebt gewerkt of niet. Als je gaat werken via een uitzendbureau, dan moet je dit dan ook direct doorgeven aan het UWV.

Het UWV controleert of je je aan je plichten houdt. Ga je werken via een uitzendbureau, maar heb je dit niet binnen één week bij het UWV gemeld, dan heeft dat gevolgen voor de WW-uitkering met in het uiterste geval een boete. Ontvang je te veel uitkering? Dan moet je dit bedrag terugbetalen.

Nee, het salaris is niet lager. Vanaf dag 1 krijgen uitzendkrachten hetzelfde loon als een vaste kracht. Dat is vastgelegd in de collectieve arbeidsoverkomst (CAO) voor uitzendkrachten.