Werken en leren

Werken en leren bij Proflex Personeel

 

Alles over trainingen en cursussen die je bij ons kunt volgen!

Bij Proflex Personeel bieden we trainingen en cursussen in de groen of infra aan, aan onze medewerkers. Dit kunnen cursussen zijn die je nodig hebt om aan de slag te kunnen, maar het kan ook zijn dat je nu als medewerker groenvoorziener werkt, maar graag als chauffeur aan de slag wilt en je daarvoor je BE-rijbewijs nodig hebt. Wij bieden deze mogelijkheden graag aan onze medewerkers!

 

Wat je krijgt:

✔ Baangarantie

✔ Een certificaat na het behalen van je training/cursus

✔ Vast aanspreekpunt voor al je vragen

 

 

Cursussen en training die wij aanbieden:

 

  • Cursus VCA Basisveiligheid en VCA VOL

Veilig werken staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom bieden wij deze training aan, met aansluitend het examen. VCA staat voor VGM Checklist Aannemers. Het certificaat richt zich op veilig werken. De VCA is vaak een vereiste in de groenvoorziening, maar ook voor werknemers in andere risicovolle vakken zoals de bouw is de VCA van belang. Je hebt ook nog de VCA Vol: Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA. Dit is eenzelfde soort certificaat, maar dan bestemd voor mensen met een leidinggevende functie.

  • Training motorzaag

In de groenvoorziening komt de bosmaaier veel voor. Voor werkgevers is het een pluspunt als je hier ook een certificaat voor hebt. Zo laat je zien dat je er een specifieke cursus voor hebt gevolgd en dus zeker op de hoogte bent van het werken met een bosmaaier, de bijkomende risico’s en technische problemen en hoe deze op te lossen.

  • Training bosmaaier

Een motorkettingzaag is een machine waar je niet zomaar even mee kan werken. Zo’n motorkettingzaag is niet niks! Daarom is een cursus motorkettingzagen zeker een aanrader. Op deze cursus leer je veilig en professioneel werken met een motorkettingzaag. Heb je zo’n certificaat, dan maakt het de kans op een baan waar je veel moet snoeien een stuk groter!

  • Veilig werken langs de weg

Werk je langs de weg? Dan is een certificaat Veilig werken langs de weg vaak een vereiste. Met deze cursus leer je veilig werken langs een (drukke) weg. Hoe ga je om met auto’s en fietsers die langs je heen razen terwijl jij aan het werk bent? Hoe ga je om met afzettingen? Deze onderwerpen komen allemaal aan bod.

  • WNB (Wet Natuurbescherming)

De Wet Natuurbescherming vervangt drie eerdere wetten: de Natuurbeschermingswet, de Boswet en de Flora- en Faunawet. De wet richt zich op het beschermen van Nederlandse natuurgebieden en de planten- en dierensoorten. De cursus is op niveau 1, 2 en 3 waarbij niveau 1 gericht is op medewerkers in het openbaar groen en meewerkend voormannen, niveau 2 voor opzichters en uitvoerders en niveau 3 voor werkvoorbereiders en bedrijfsleiders.

  • BVO (Basis Veiligheid Openbare Ruimte)

De BVO is een cursus die veelal op mbo-opleidingen in het groen vanaf niveau 1 wordt gegeven. Deze cursus is vergelijkbaar met een VCA Basis, maar dan geschikt voor jongeren zonder praktijkervaring.

  • Rijbewijs

Met een rijbewijs B of BE maakt het de kans op een baan wel een stukje groter. Een B-rijbewijs is natuurlijk handig om op bestemming te komen. Of als je graag op grote maaimachines wil werken zoals een twee- of driedeks cirkelmaaier, dan is een BE-rijbewijs ook een pre.

Na het behalen van je certificaten of rijbewijs is het tijd om aan de slag te gaan voor een van onze opdrachtgevers!

 

Alles wat je moet weten over de verschillende certificaten lees je in deze blog.

Solliciteer direct online 

Persoonsgegevens

Motivatiebrief

Contactgegevens 

CV