De tractor en de groenvoorziening onlosmakelijk verbonden

Algemeen – 24 Feb 2022

Werken met de tractor

Tractoren in de groenvoorziening kunnen op 1000 en 1 manieren worden ingezet. De hoofdtaak van een tractorchauffeur is het maaien van parken, plantsoenen en bermen langs wegen. Dit gebeurt onder andere met een tractor met maaiarm of klepelmaaier. Als tractorchauffeur kun je ook onkruid gaan bestrijden, hierbij koppel je bijvoorbeeld een onkruidbrander of borstel aan je machine. Wanneer er ergens gesnoeid moet worden, kan een tractor assisteren met een elektrische heggenschaar of houtversnipperaar.

Als tractorchauffeur in de groenvoorziening kun je vaak jaarrond aan het werk, ook in de winter. Aan het einde van het groenseizoen kun je bijvoorbeeld worden ingezet voor gladheidsbestrijding en ga je op pad met een strooier. Wil jij een tractor gaan besturen voor een hovenier- of groenvoorzieningsbedrijf bij jou in de regio? Dan kun je rekenen op een baan vol afwisseling.

Is het tractor of trekker?

Heb jij het over tractoren of over trekker? Misschien is het afhankelijk van waar je vandaan komt. Als uitzendbureau gespecialiseerd in de groenvoorziening komt de trekker regelmatig ter sprake. Wanneer wij spreken met werkzoekenden, merken we dat werkzoekenden uit het noorden het vaak over trekkers hebben. Kom je uit het midden of het zuiden van het land, dan hebben we het eerder over tractoren.

In de groenvoorziening is er daadwerkelijk een verschil tussen trekkers en tractoren. Een tractor wordt gezien als de machine op zich. Wanneer er een werktuig, bijvoorbeeld een maaiarm, aan de tractor wordt gekoppeld, noemen we het opeens een trekker. Immers trekt de machine op dat moment letterlijk iets voort!

Vacature tractorchauffeur

Bij Proflex Personeel hebben wij regelmatig vacatures voor tractorchauffeurs. De ideale tractorchauffeur heeft een rijbewijs T op zak. Rijd je al van kinds af aan op de machine en ben je bereid dit rijbewijs snel te halen, ook dan raken we graag met je in gesprek! Werken met een tractor in de groenvoorziening is de perfecte baan voor jou, als je graag zelfstandig werkt en goed technisch inzicht hebt. Je plant namelijk vaak je eigen routes en gaat zelfstandig op pad. Aan het einde van de dag voer je onderhoudstaken en kleine reparaties aan de machine uit.

Wil je direct aan de slag? Bekijk hier onze vacatures tractorchauffeur of stuur ons je cv en dan gaan we voor je op zoek!