Werken als Accountmanager

22 Aug 2024 door Lauren Steggink

Bij Proflex ben je als accountmanager veel meer dan alleen de schakel tussen kandidaten en opdrachtgevers; je bent de drijvende kracht achter succesverhalen. Je beheert je eigen klantenportefeuille, onderhoudt nauwe relaties met zowel opdrachtgevers als uitzendkrachten en zorgt ervoor dat de kandidaat op de juiste plek terechtkomt. Wat betekent het precies om accountmanager te zijn bij Proflex? Om dat uit te zoeken, zijn we in gesprek met onze accountmanagers Wilrik en Lucas.

Accountmanagers aan het woord

Wilrik begon zijn carrière bij Proflex meer dan twee jaar geleden, na een opleiding in een andere richting. Aanvankelijk twijfelde hij of hij verder wilde studeren of meteen aan de slag zal gaan. Via een gezamenlijke kennis kwam hij in contact met Proflex. "Tijdens een meeloop dag kreeg ik direct een goed beeld van het werk en het team. Die dag is zo goed bevallen dat ik zonder aarzeling meteen aan de slag ben gegaan als junior accountmanager." Wat is gestart met het voeren van intakegesprekken, groeide al snel uit tot een veelzijdige rol waarin Wilrik zich heeft ontwikkeld tot een volwaardig accountmanager.  

 

Lucas werkt sinds begin dit jaar als accountmanager bij Proflex. Lucas heeft zijn weg gevonden naar Proflex via LinkedIn, nadat hij enkele jaren in andere sectoren heeft gewerkt. Hij heeft een dag meegelopen met Wilrik, waarin hij zowel het inschrijven van kandidaten als werkplekbezoeken heeft ervaren. "Het meest boeiende vind ik de combinatie van binnen- en buitenwerk. Het kantoorwerk, maar ook het bezoeken van klanten en uitzendkrachten in het groen. Na mijn dag wist ik: dit is wat ik wil doen."

De perfecte match maken tussen kandidaat & opdrachtgever

Wat maakt het werk van Wilrik en Lucas zo bijzonder? Het is de kick in het vinden van de perfecte match tussen kandidaat en opdrachtgever. "Elke succesvolle plaatsing voelt als het winnen van een wedstrijd," zegt Wilrik met een glimlach. "Het moment dat zowel de opdrachtgever als de kandidaat tevreden zijn, geeft enorme voldoening."

Lucas benadrukt de menselijke kant van zijn werk: "Het mooiste is wanneer uitzendkrachten hun dankbaarheid uiten, omdat ze zich thuis voelen op hun nieuwe werkplek. Daar doe ik het voor." Deze persoonlijke connecties zijn de kern van je werk als accountmanager en geven elke dag betekenis.

Afwisselende werkomgeving in Apeldoorn

Een van de grootste voordelen van werken als accountmanager bij Proflex in Apeldoorn is de afwisseling. Je begint je dag met het inschrijven van kandidaten en het bellen met opdrachtgevers waar kandidaten zijn voorgesteld. In de middag sta je klaar om nieuwe kandidaten te zoeken voor aanvragen van onze opdrachtgevers.

Daarnaast ga je wekelijks op pad voor werkplek- en klantbezoeken. Deze bezoeken zijn waardevol, omdat je direct ziet hoe een werkdag van onze uitzendkrachten er uit ziet. Het is niet alleen leuk, maar ook erg interessant om op deze wijze de groenbranche en hovenierssector beter te leren kennen.

Deze dynamische mix van binnen- en buitenwerk maakt elke week anders, waarbij je voortdurend schakelt tussen verschillende taken en omgevingen.

De voordelen van werken bij Proflex

Bij Proflex krijg je niet alleen een baan, maar ook een kans om zowel persoonlijk als professioneel te groeien. Zowel Wilrik als Lucas begonnen hun carrière in een ander vakgebied, maar hebben hun passie gevonden binnen Proflex dankzij de begeleiding en kansen die geboden worden.

Wat maakt Proflex zo bijzonder? Het is de unieke mix van een informele werksfeer en een ambitieuze werkhouding. "We hebben een team dat gedreven is om te slagen, maar er is ook altijd ruimte voor een lach," vertelt Wilrik. "Het voelt als werken met vrienden, maar dan vrienden die samen grootse doelen willen bereiken."

Lucas prijst de korte communicatielijnen en de snelle besluitvorming. "Je krijgt hier de kans om zaken in een stroomversnelling te brengen. De verantwoordelijkheid die je krijgt en de band die je opbouwt met collega's, maken het werk niet alleen uitdagend, maar ook ontzettend plezierig."

Bij Proflex creeëren we elke lunchpauze een moment van samenzijn. We lunchen samen, maken een middagwandeling en sluiten de week af met een gezellige vrijdagmiddag borrel! Dit zijn de momenten waar je elkaar beter leert kennen en een sterke teamsfeer opbouwt. Bij Proflex geloven we dat zulke momenten van samenzijn cruciaal zijn voor een succesvolle en gelukkige werkomgeving. Ze helpen niet alleen bij het opbouwen van sterke werkrelaties, maar zorgen ook voor een goede balans tussen werk en plezier.  

Over Proflex

Proflex is gespecialiseerd in het bemiddelen van personeel in de groenbranche en hovenierssector. Ons team bestaat uit jonge, gedreven professionals die allemaal één doel voor ogen hebben: de juiste mensen op de juiste werkplek krijgen. We geloven sterk in een persoonlijke benadering en het opbouwen van langdurige relaties, zowel met onze uitzendkrachten als opdrachtgevers.

Deze betrokkenheid en samenwerking binnen ons dynamische team zorgen ervoor dat we gezamenlijk streven naar succes en continue verbetering in de groenbranche en hovenierssector. Bij Proflex werk je niet alleen aan je eigen ontwikkeling, maar ook aan het behalen van gezamenlijke doelen met een team dat elkaar ondersteunt en motiveert.

Solliciteren op een vacature accountmanager in Apeldoorn

Werken als accountmanager bij Proflex betekent werken in een dynamische, afwisselende omgeving waar je iedere dag het verschil kunt maken. De waardering van uitzendkrachten en het succes van de matches die je maakt, geven enorm veel voldoening.

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging als accountmanager in Apeldoorn? Solliciteer dan op de vacature accountmanager! Na je sollicitatie krijg je de kans om een dag mee te lopen, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende werkzaamheden en het team. Zoals Lucas en Wilrik aangeven, is deze dag voor hen bepalend geweest in hun beslissing om bij Proflex aan de slag te gaan.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om bij Proflex te werken en je carrière verder te ontwikkelen? Bezoek dan onze pagina "Werken bij Proflex" voor alle informatie over vacatures en carrièremogelijkheden. Lees ook de persoonlijke verhalen van Wilrik en Lucas op onze andere blogs om een nog beter beeld te krijgen van hun ervaringen en werkzaamheden bij Proflex in Apeldoorn.