Dit is… Wilrik!

Algemeen – 15 Feb 2024 door Remco Buitenhuis

Of je nu als opdrachtgever of als kandidaat contact met ons opneemt, je hebt een grote kans dat je met Wilrik in contact komt. Omdat wij van een persoonlijke benadering houden, stelt hij zich graag aan je voor. Wilrik is sinds 2022 accountmanager bij Proflex.

“Ik begon hier met het voeren en intakegesprekken en het behandelen van sollicitaties. Inmiddels is daar allerlei leuks bijgekomen; ik maak matches en bemiddel tussen de opdrachtgever en kandidaten en onderhoud het contact met de kandidaten.”

Het begin van een match: de intake

Hoe werkt dat dan, zo’n match maken? “Wanneer een kandidaat op zoek is naar een opdrachtgever, dan gaan we met diegene in gesprek. Wat wil je precies doen? Waar moeten we rekening mee houden? Vaak zijn de wensen en eisen van de kandidaat realistisch, maar het kan ook zo zijn dat dat niet zo is, bijvoorbeeld vanwege diegene zijn achtergrond. Dan ben ik daar ook eerlijk in en kom ik met een advies over een meer realistische functie. En dat blijkt dan vaak uiteindelijk hartstikke goed te passen. Ik help dus ook mensen soms verder te kijken dan hun neus lang is.”

Evaluatie

“Hebben we één of meerdere passende opdrachtgevers gevonden aan de hand van het gesprek met de kandidaat, dan stel ik de kandidaat voor aan de opdrachtgever of opdrachtgevers. Daarna plannen we een evaluatie in met de beide partijen. Zijn ze beiden positief, dan hebben we een blije kandidaat én opdrachtgever. Dan is mijn project geslaagd.”

Contact houden

Is een kandidaat geplaatst bij een opdrachtgever, dan is het project geslaagd. Maar dat betekent niet dat het daar ook stopt. “We merken vaak dat het gewenst is om contact te houden. Daarom ga ik 3 à 4 keer per jaar op bezoek op de werkplek van de kandidaat om te bespreken hoe het gaat. Het is leuk om te zien waar ze werken en we kunnen eventuele knelpunten bespreken en oplossen.”

Wilrik is dus niet alleen de schakel tussen de kandidaat en de opdrachtgever, maar ook het aanspreekpunt voor kandidaten, die zorgt voor een prettige werkervaring in de groenvoorziening. Wil je meer weten over wat wij doen en wil je onze mensen leren kennen? Houd dan onze kanalen in de gaten, want we hebben meer collega’s die zich graag aan je voorstellen!