Alle vacatures in de groenvoorziening

12 Aug 2024 door Lauren Steggink

Heb jij altijd al buiten willen werken in het groen? Hou je van resultaat zien en ben je niet vies van aanpakken? Dan is werken in de groenvoorziening zeker wat voor jou! De groenvoorziening heeft veel verschillende beroepen, van hands-on werk tot leidinggevende rollen.

Ben je benieuwd welk beroep het beste bij jou past? We lichten de verschillende rollen voor je uit in onze blog. Ontdek over de mogelijkheden en start jouw carrière in de groenvoorziening vandaag nog!

Medewerker groenvoorziening

Als medewerker groenvoorziening ben je voornamelijk bezig met het onderhouden van het groen. Jouw werkzaamheden bestaan uit bosmaaien, bladblazen, schoffelen en het snoeien van heggen en struiken. Deze werkzaamheden doe je vaak samen in een ploeg met andere collega’s.

Het salaris van een medewerker groenvoorziening start bij een salaris van €13,68 per uur en kan oplopen tot €16,04 per uur, afhankelijk van ervaring en prestaties. Heb je nog geen ervaring in de groenvoorziening? Geen probleem! Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers en bieden kansen om in dit beroep te starten, zelfs met beperkte ervaring.

Ben je enthousiast geworden en wil je aan de slag? Bekijk ons aanbod vacatures in de groenvoorziening als medewerker groenvoorziening. Wil je meer weten over het werk als medewerker groenvoorziening? Lees dan onze blog Wat is een medewerker groenvoorziening?

Assistent groenvoorziening

Als assistent groenvoorziening zet jij je dagelijks in voor het verbeteren van de groenvoorziening. Dit doe je niet alleen maar samen met een team van andere groenvoorzieners, onder begeleiding van een voorman. Je ondersteunt bij diverse taken die bijdragen aan het onderhoud en de aanleg van groene ruimtes zoals parken, tuinen, plantsoenen en openbare groenvoorzieningen. Zo ondersteun je bij het snoeien, het schoffelen, het knippen van hagen en het verwijderen van onkruid.

Het salaris voor een assistent groenvoorziening begint bij €14,89 per uur en kan, afhankelijk van je ervaring en prestaties, oplopen tot €17,27 per uur.

Klinkt dit als iets voor jou? Bekijk onze vacatures als assistent groenvoorziening.

Voorman groenvoorziening

Ben jij een harde werker met sterke sociale vaardigheden? Als voorman groenvoorziening zorg je voor een efficiënte en veilige uitvoering van diverse groenonderhoudswerkzaamheden in openbaar groen, plantsoenen en parken. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen, plannen en coördineren van het team. Jouw werkzaamheden bestaan uit het leiden van je ploeg tijdens het snoeien, aanplanten en onderhouden van groenvoorzieningen.

Het salaris van een voorman groenvoorziening start bij een salaris van €17,92 per uur en kan oplopen tot €21,17 per uur, afhankelijk van je werkervaring en je verantwoordelijkheden.

Om voorman groenvoorziening te kunnen worden, heb je een afgeronde groen- of hoveniersopleiding op mbo-niveau 3 of 4. Ook beschik je over ervaring als voorman in de groenvoorziening of ben je klaar voor de volgende stap in je carrière. Ten slotte heb je in ieder geval een rijbewijs B/E.

Werk jij graag buiten en ben je een natuurlijke leider die graag een team aanstuurt? Bekijk ons aanbod van vacatures als voorman in de groenvoorziening.

Machinist groenvoorziening

Geniet je van buiten werken en het bedienen van machines? Als machinist groenvoorziening werk je zelfstandig op verschillende maaimachines in stedelijke groengebieden en assisteer je bij andere groenwerkzaamheden. Binnen de functie van machinist groenvoorziening zijn er diverse specialisaties die je kunt vervullen, elk met hun eigen specifieke taken en verantwoordelijkheden.

  • Maaimachinist
    • Als maaimachinist zorg jij ervoor dat grasvelden en parken er altijd perfect bij liggen. Je bestuurt verschillende maaimachines, zoals een zitmaaier en hebt een scherp oog voor detail.
  • Machinist onkruidbestrijding
    • In deze rol werk je met gespecialiseerde machines om onkruid effectief te verwijderen. Dit kan zowel met hete lucht of heet water, afhankelijk van de opdracht. Je zorgt ervoor dat paden en wegen vrij zijn van onkruid.
      Wil je meer weten over het werk als machinist onkruidbestrijding? Lees dan onze blog over wat een machinist onkruidbestrijding doet.
  • Machinist trekker
    • Als machinist trekker werk je met een trekker uitgerust met diverse hulpstukken voor groenonderhoud, zoals een versnipperaar, stobbenfrees, bladblazer of watertank. Je taken kunnen variëren van maaien en ploegen tot het verplaatsen van grote hoeveelheden grond of materiaal. Zo voer je maaiwerkzaamheden uit met verschillende machines, zoals een maaiarm, maaizuigcombinatie of klepelmaaier. Je werkzaamheden richten zich op het effectief en efficiënt onderhouden van groenvoorzieningen. Ben je benieuwd naar hoe de trekker de groenvoorziening optimaliseert? Lees dan onze blog over hoe de tractor en de groenvoorziening onlosmakelijk zijn verbonden.

Als machinist groenvoorziening moet je beschikken over een rijbewijs BE of T. Het salaris van een machinist groenvoorziening begint bij €14,89 per uur en kan, afhankelijk van je functie, ervaring en verantwoordelijkheden, oplopen tot €19,66 per uur.

Ben jij, als machineman, klaar voor een afwisselende en zelfstandige baan in de frisse buitenlucht? Bekijk onze vacatures als machinist groenvoorziening.

Werken in de groenvoorziening

Wil jij graag buiten werken en bezig zijn met het onderhoud van groenvoorzieningen? Er zijn diverse opleidingen beschikbaar in de groenvoorziening, waarmee je je vaardigheden en kennis kunt ontwikkelen om een succesvolle carrière in dit vakgebied op te bouwen. Mocht je een groene opleiding willen volgen? Lees welke opleiding en certificaten er nodig zijn voor werken in de groenvoorziening.

De groenvoorziening biedt mogelijkheden in het behouden en verbeteren van de groene leefomgeving. Nu weet je wat alle beroepen in de groenvoorziening inhouden. Ben je enthousiast geworden van een beroep? Of wil je graag meer weten over een beroep of vacature? Stuur ons een bericht of bel naar 085-0450040. We helpen je graag bij het vinden van jouw ideale baan in de groenvoorziening!